L E D E N I V J E T A R
POTREBNO JE
9 jaja, 350 g šećera, 1 kašika jabukovog sirćeta, 4 kašike brašna, 2,5
dl mleka, 3 kesice vanilin šećera, 250 g margarina, 2 banane, 250 g
jagoda, 4-5 kivija, 0,5 l slatke pavlake za šlag.
PRIPREMA
Umutiti belanca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera i sirćeta, pa
od ove smese u rerni zagrejanoj na 150 stepeni pecite koru 45-60
minuta. Ohlađenu koru prerežite na 3 dela po dužini. Žumanca umutite sa
šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno i mleko. Smesu lagano kuvajte
sve dok se ne zgusne. Kad je kuvano stavite da se ohladi. U ohlađenu
smesu dodajte margarin i izmiksajte. Ređajte koru, fil, narezane banane,
šlag, pa ponovite sa jagodama i na kraju sa kivijem. Zatim celu tortu
premažite ostatkom šlaga sa svih strana.
Pokreće Blogger.
četvrtak, 27. ožujka 2014.
by Nature |  at 10:07
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: