Pokreće Blogger.

srijeda, 26. ožujka 2014.

by Nature  |  at  14:24

 
ŠARENI ROLAT
POTREBNO JE

15 g maslaca, čen belog luka, 150 g kuvanog spanaća, 4 jaja, malo muskatnog oraha, so, biber, 4 kašike brašna, nekoliko listova zelene salate, 1 limun ZA NADEV 200 g rikote ili nekog sitnog sira, 3 kašike jogurta, 3 struka mladog luka, crvena babura, 125 g pršute, 2 paradajza
PRIPREMA
Na maslacu propržite usitnjeni beli luk, dodajte kuvani i iseckani spanać, prodinstajte i ohladite. Odvojte žumanca i belanca, žumanca pomešajte sa spanaćem, začinite muskatnim orahom i dodajte sneg od ulupanih belanaca. Lagano izmešajte, smesu sipajte u pleh obložen papirom i pecite 10–12 minuta na 180 stepeni. Ispečeni rolat izvadite, odvojte papir i urolajte ga u aluminijumsku foliju. Na koru od spanaća poređajte filete pastrmke. Pomešajte sir, papriku i mladi luk, pa filujte preko pastrmke i na kraju poređajte kolutove paradajza. Uvijte rolat u providnu foliju i čuvajte u frižideru. Servirajte sečeni rolat na podlozi od zelene salate i ukrasite limunom.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.