ŠARENI ROLAT
POTREBNO JE
15 g maslaca, čen belog luka, 150 g kuvanog spanaća, 4 jaja, malo
muskatnog oraha, so, biber, 4 kašike brašna, nekoliko listova zelene
salate, 1 limun ZA NADEV 200 g rikote ili nekog sitnog sira, 3 kašike
jogurta, 3 struka mladog luka, crvena babura, 125 g pršute, 2 paradajza
PRIPREMA
Na maslacu propržite usitnjeni beli luk, dodajte kuvani i iseckani
spanać, prodinstajte i ohladite. Odvojte žumanca i belanca, žumanca
pomešajte sa spanaćem, začinite muskatnim orahom i dodajte sneg od
ulupanih belanaca. Lagano izmešajte, smesu sipajte u pleh obložen
papirom i pecite 10–12 minuta na 180 stepeni. Ispečeni rolat izvadite,
odvojte papir i urolajte ga u aluminijumsku foliju. Na koru od spanaća
poređajte filete pastrmke. Pomešajte sir, papriku i mladi luk, pa
filujte preko pastrmke i na kraju poređajte kolutove paradajza. Uvijte
rolat u providnu foliju i čuvajte u frižideru. Servirajte sečeni rolat
na podlozi od zelene salate i ukrasite limunom.
Pokreće Blogger.
srijeda, 26. ožujka 2014.
by Nature |  at 14:24
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: