Pokreće Blogger.

četvrtak, 27. ožujka 2014.

by Nature  |  at  10:11


 

TELEĆI BUT U MLEKU

POTREBNO JE
1 kg teletine od buta, 40 g suve slanine, kiseli krastavčić, 50 g šunke, kašika masti, glavica crnog luka, četvrt veze peršuna, 4 šargarepe, 5 dl vina, 2,5 dl mleka, kašičica šećera, kašika brašna, so
PRIPREMA
Meso poparite ključalom vodom, poklopite ga i ostavite da odstoji desetak minuta, izvadite ga i posolite. Išpikujte meso seckanom slaninicom, krastavčićem i šunkom. Na zagrejanoj masti propržite seckani crni luk, šargarepu i peršun, dodajte meso i podlivajte mlekom i vinom sve dok meso ne omekša. Pečeno meso isecite na šnite i prelijte ga sosom od mleka i povrća.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.