POTREBNO JE:
13 paprika, 5 jaja, 4 dl mleka, 2 crvena luka, 500 g mešanog mlevenog
mesa, 500 g šampinjona, 2 dl soka od paradajza, suvi začin, so, biber,
bosiljak, brašno za pohovanje, ulje. ZA PRELIV: 2 dl kisele pavlake, 2
jaja, malo mleka.
PRIPREMA
Paprike poređajte u tepsiju i pecite ih dok ne budu gotove. Kada su
gotove prekrijte ih krpom i stavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite
filete. Napravite prvo smesu ko za palacinke od jaja, mleka i brašna,
ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu
smesu za palačinke. Stavljajte ispohovane filete na papirnate ubruse da
upiju suvišnu masnoću.
Za to vreme na luku dinstajte meveno meso, dodajte sitno naseckane
pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i
ostavite da se malo ukuva. Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih
paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal.
Napravite smesu od jaja, pavlake i mleka i prelijte preko izrezane
musake, kako bi preliv ušao u musaku, da bi bila sočnija. Stavite da se
peče na 200 stepeni dok ne porumeni. Poslužite uz zelenu salatu.
Pokreće Blogger.
petak, 28. ožujka 2014.
Muisaka od pecenih paprika
by Nature |  at 12:12
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: