PEKARSKI ĐUVEČ
POTREBNO JE
6 krompira, 250 g mlevenog mesa, 1 ½ šolje pirinča, crveni luk,
šargarepa, suvi začin, biber, konzerva seckanog paradajza, kašika
paradajz pirea.
PRIPREMA
U šerpi izdinstajte isečenu šargarepu, dodajte meso, biber, začin. Kad
je meso prodinstano dodajte seckani paradajz i paradajz pire. Ogulite
krompir i isecite ga na kriške. U vatrostalnu posudu poređajte red
krompira, preko stavite očišćeni pirinač i posolite. Preko toga stavite
izdinstano meso s lukom i šargarepom, a zatim odozgo poređajte ponovo
krompir. Prelijte sve sa vodom, tako da voda prekrije krompire. Odozgo
prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta na 200
stepeni.
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: