Ako vam je dosadio čorbast pasulj, ne plašite se da probate i druge
specijalitete od ovog povrća - musaka, pljeskavice, salata i krem čorba
samo su neki od naših predloga.
PLJESKAVICE
POTREBNO JE
500 g kuvanog belog pasulja, 2 jajeta, 2–3 čena belog luka, crveni luk,
praziluk, 2 kriške starog hleba, so, biber, slatka paprika, suvi biljni
začin, malo mleka, ulje za prženje
PRIPREMA
Skuvajte pasulj, pa ga izgnječite viljuškom. Hleb prelijte mlekom, dobro
ga ocedite, dodajte pasulju i dobro izmešajte. Sitno iseckajte
praziluk, crveni i beli luk, dodajte ih pasulju, začinite solju,
biberom, suvim biljnim začinom i slatkom paprikom, pa dobro izmešajte.
Zatim napravite pljeskavice i pecite ih na vrelom ulju po četiri minuta
sa svake strane.
Pokreće Blogger.
subota, 29. ožujka 2014.
Pljeskavice od pasulja
by Nature |  at 01:21
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: