
PUNJENO PILE
POTREBNO JE
1 pile (oko 1,5-2 kg), 100 g mladog luka, 100 g šargarepe, 100 g sveže
crvene paprike, 50 ml ulja, 1 kašika suvog začina , 300 g mlevenih
pilećih prsa, malo soli, 1 kašičica origana
PRIPREMA
Mladi luk, šargarepu i svežu papriku operite i narežite na tanke
rezance. Povrće ispržite na 2-3 kašike ulja i ohladite. Pomešajte sa
mlevenom piletinom, dodajte origano, začin i ovom smesom napunite pile.
Pile isecite duž kičme, pažljivo izvadite sve kosti osim bataka. Meso od
krila uvucite. Tako otkošteno pile malo posolite spolja i iznutra.
Pripremljeni nadev rasporedite po površini pileta, a zatim kuhinjskim
koncem zatvorite otvor. Pile prelijte preostalim uljem i pecite u rerni
zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 45 minuta. Tokom pečenja pile
zalivajte toplom vodom. Pečeno pile isecite i poslužite uz pečeni
krompir i zelenu salatu po želji.
Pokreće Blogger.
subota, 29. ožujka 2014.
Punjeno pile za rucak
by Nature |  at 09:25
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: