POTREBNO JE
1 kašika ulja, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica maka, 1/2 kašičice
cimeta, 1 kašičica soli, 1/4 kašičice bibera, 400 g svinjskog filea, u
komadu, 1/4 šolje sveže mirođije, sitno iseckane, 1/4 šolje peršuna,
fino iseckanog
PRIPREMA
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U međuvremenu, pomešajte ulje, alevu
papriku, cimet, mak, so i biber u maloj činiji. Ovu smesu utrljajte
dobro u meso, i ostavite da odstoji na kuhinjskom pultu dok se rerna ne
zagreje. Zatim meso ubacite u rernu, i pecite ga oko 20 minuta, da bi
bilo srednje pečeno i sočno. Dok se meso peče, pomešajte peršun i
mirođiju, i odsecite jedno parče papira za pečenje u dužini filea, pa po
papiru ravnomerno rasporedite začinsko bilje. Kada je meso gotovo, prvo
ga uvaljajte u sokove koje je pustilo u plehu, pa ga onda zamotajte u
"začinjeni" papir za pečenje. Ostavite da tako odstoji oko 5 minuta, a
onda secite i poslužite. Ovako pripremenljeno meso ide uz svaki prilog,
ali mi danas predlažemo salatu od boranije i tartar sos.
Pokreće Blogger.
nedjelja, 30. ožujka 2014.
Rucak za trideset minuta
by Nature |  at 01:18
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: