Pokreće Blogger.

nedjelja, 30. ožujka 2014.

Rucak za trideset minuta

by Nature  |  at  01:18




POTREBNO JE
 
1 kašika ulja, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica maka, 1/2 kašičice cimeta, 1 kašičica soli, 1/4 kašičice bibera, 400 g svinjskog filea, u komadu, 1/4 šolje sveže mirođije, sitno iseckane, 1/4 šolje peršuna, fino iseckanog
 
PRIPREMA
 
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U međuvremenu, pomešajte ulje, alevu papriku, cimet, mak, so i biber u maloj činiji. Ovu smesu utrljajte dobro u meso, i ostavite da odstoji na kuhinjskom pultu dok se rerna ne zagreje. Zatim meso ubacite u rernu, i pecite ga oko 20 minuta, da bi bilo srednje pečeno i sočno. Dok se meso peče, pomešajte peršun i mirođiju, i odsecite jedno parče papira za pečenje u dužini filea, pa po papiru ravnomerno rasporedite začinsko bilje. Kada je meso gotovo, prvo ga uvaljajte u sokove koje je pustilo u plehu, pa ga onda zamotajte u "začinjeni" papir za pečenje. Ostavite da tako odstoji oko 5 minuta, a onda secite i poslužite. Ovako pripremenljeno meso ide uz svaki prilog, ali mi danas predlažemo salatu od boranije i tartar sos.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.