
Sastojci: | Količina: |
---|---|
- Jaja | 3 kom |
- Šećer | 5 kašika |
- Voda | 4 kašike |
- Ulje | 4 kašike |
- Brašno | 4 kašike |
- Kakao | 3 kašike |
- Mleveni keks | 3 kašike |
- Prašak za pecivo | 1 kom |
- Puding od čokolade | 4 komada |
- Mleko | 1,5 L |
- Margarin | 375 g |
- Šećer | 4 kašike |
- Šećer u prahu | 200 g |
- Čokolada | 100 g |
- Krem šlag od čokolade | 2 komada |
- Mleko | 2 dcl |
- Šlag | 400 g |
Uputstvo za pripremu:
-
Kore: Odvojiti žumance. Umutiti belance u čvrst sneg, dodati 2 kašike i umutiti. Žumanca umutiti posebno sa 3 kašike šećera dok se šećer neotopi. U umućena žumanca dodati 4 kašike tople vode, 4 kašike ulja, promešati pa dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i mleveni keks. Lagano izmešati pa umešati belanca. Peći u četvrtastoj tepsiji. Ovako ispeći još 2 kore da bude ukupno 3.
-
Fil 1: Odvojiti 2 dcl mleka od 1,5 l, ostatak staviti da se kuva. Umešati puding sa 4 kašike šećera i 2 dl mleka. Kad mleko prokuva umešati puding i skuvati fil. Ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i šećer u prahu. Dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga. Na kraju dodati čokoladu otopljenu na pari.
-
Fil 2: Umutiti 2 krem šlaga sa 2 dl mleka.
-
Filovanje: Stavite prvu koru pa preko nje pola fila i pola krem šlaga. Kore po želji možete pre filovanja preliti sa hladnim mlekom da budu sočnije. Torta je dosta izdašna i velika, ispadne oko 5,5 kg. Ko hoće manju tj. okruglu sve u pola.
- Ukrašavanje: umutiti šlag sa mlekom ili kiselom vodom, ili slatku pavlaku. Ukrasiti po želji. Konkretno ja sam pravila sestri za 33. rođendan ružice od šlaga.
0 komentari: