| Sastojci: | Količina: |
|---|---|
| - Jaja | 3 kom |
| - Šećer | 5 kašika |
| - Voda | 4 kašike |
| - Ulje | 4 kašike |
| - Brašno | 4 kašike |
| - Kakao | 3 kašike |
| - Mleveni keks | 3 kašike |
| - Prašak za pecivo | 1 kom |
| - Puding od čokolade | 4 komada |
| - Mleko | 1,5 L |
| - Margarin | 375 g |
| - Šećer | 4 kašike |
| - Šećer u prahu | 200 g |
| - Čokolada | 100 g |
| - Krem šlag od čokolade | 2 komada |
| - Mleko | 2 dcl |
| - Šlag | 400 g |
Uputstvo za pripremu:
-
Kore: Odvojiti žumance. Umutiti belance u čvrst sneg,
dodati 2 kašike i umutiti. Žumanca umutiti posebno sa 3 kašike šećera
dok se šećer neotopi. U umućena žumanca dodati 4 kašike tople vode, 4
kašike ulja, promešati pa dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i
mleveni keks. Lagano izmešati pa umešati belanca. Peći u četvrtastoj
tepsiji. Ovako ispeći još 2 kore da bude ukupno 3.
-
Fil 1: Odvojiti 2 dcl mleka od 1,5 l, ostatak staviti da
se kuva. Umešati puding sa 4 kašike šećera i 2 dl mleka. Kad mleko
prokuva umešati puding i skuvati fil. Ostaviti da se ohladi. Penasto
umutiti margarin i šećer u prahu. Dodavati kašiku po kašiku ohlađenog
pudinga. Na kraju dodati čokoladu otopljenu na pari.
-
Fil 2: Umutiti 2 krem šlaga sa 2 dl mleka.
-
Filovanje: Stavite prvu koru pa preko nje pola fila i pola
krem šlaga. Kore po želji možete pre filovanja preliti sa hladnim
mlekom da budu sočnije. Torta je dosta izdašna i velika, ispadne oko 5,5
kg. Ko hoće manju tj. okruglu sve u pola.
- Ukrašavanje: umutiti šlag sa mlekom ili kiselom vodom, ili slatku pavlaku. Ukrasiti po želji. Konkretno ja sam pravila sestri za 33. rođendan ružice od šlaga.
0 komentari: