Pokreće Blogger.

srijeda, 26. ožujka 2014.

Čokoladna torta

by Nature  |  at  10:46



Sastojci: Količina:
- Jaja 3 kom
- Šećer 5 kašika
- Voda 4 kašike
- Ulje 4 kašike
- Brašno 4 kašike
- Kakao 3 kašike
- Mleveni keks 3 kašike
- Prašak za pecivo 1 kom
- Puding od čokolade 4 komada
- Mleko 1,5 L
- Margarin 375 g
- Šećer 4 kašike
- Šećer u prahu 200 g
- Čokolada 100 g
- Krem šlag od čokolade 2 komada
- Mleko 2 dcl
- Šlag 400 g

Uputstvo za pripremu:

  • Kore: Odvojiti žumance. Umutiti belance u čvrst sneg, dodati 2 kašike i umutiti. Žumanca umutiti posebno sa 3 kašike šećera dok se šećer neotopi. U umućena žumanca dodati 4 kašike tople vode, 4 kašike ulja, promešati pa dodati brašno, prašak za pecivo, kakao i mleveni keks. Lagano izmešati pa umešati belanca. Peći u četvrtastoj tepsiji. Ovako ispeći još 2 kore da bude ukupno 3.

  • Fil 1: Odvojiti 2 dcl mleka od 1,5 l, ostatak staviti da se kuva. Umešati puding sa 4 kašike šećera i 2 dl mleka. Kad mleko prokuva umešati puding i skuvati fil. Ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin i šećer u prahu. Dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga. Na kraju dodati čokoladu otopljenu na pari.

  • Fil 2: Umutiti 2 krem šlaga sa 2 dl mleka.

  • Filovanje: Stavite prvu koru pa preko nje pola fila i pola krem šlaga. Kore po želji možete pre filovanja preliti sa hladnim mlekom da budu sočnije. Torta je dosta izdašna i velika, ispadne oko 5,5 kg. Ko hoće manju tj. okruglu sve u pola.

  • Ukrašavanje: umutiti šlag sa mlekom ili kiselom vodom, ili slatku pavlaku. Ukrasiti po želji. Konkretno ja sam pravila sestri za 33. rođendan ružice od šlaga.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.