Pokreće Blogger.

petak, 28. ožujka 2014.

teleci paprikas

by Nature  |  at  07:11




 T E L E C I  P A P R I K A S


POTREBNO JE:
800 g telećeg buta, 100 ml belog vina, 500 g krompira, 1 feferon, 50 ml paradajz pirea, 2 čena belog luka, 1 kašika mešavine suvog začina, 3 kašičice crvene mlevene paprike, 50 ml ulja, 1 veća glavica luka, peršun.

PRIPREMA:
Na zagrejanom ulju prepržite naseckani luk, dodajte teletinu narezanu na kockice, pa zajedno pecite oko pet minuta. Posudu zatim sklonite sa šporeta, dodajte crvenu mlevenu papriku, suvi začin, izgnječeni beli luk, narezani feferon i sve zalijte sa 800 ml vruće vode. Promešajte, posudu vratite na ringlu i nastavite da kuvate pokriveno na laganoj vatri. Kad meso gotovo omekša, dodajte oljušteni krompir isečen na kockice i kuvajte još oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja umešajte vino, 200 mililitara vruće vode i još kratko prokuvajte. Teleći paprikaš poslužite posut naseckanim peršunom.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.