
T E L E C I P A P R I K A S
POTREBNO JE:
800 g telećeg buta, 100 ml belog vina, 500 g krompira, 1 feferon, 50 ml
paradajz pirea, 2 čena belog luka, 1 kašika mešavine suvog začina, 3
kašičice crvene mlevene paprike, 50 ml ulja, 1 veća glavica luka,
peršun.
PRIPREMA:
Na zagrejanom ulju prepržite naseckani luk, dodajte teletinu narezanu na
kockice, pa zajedno pecite oko pet minuta. Posudu zatim sklonite sa
šporeta, dodajte crvenu mlevenu papriku, suvi začin, izgnječeni beli
luk, narezani feferon i sve zalijte sa 800 ml vruće vode. Promešajte,
posudu vratite na ringlu i nastavite da kuvate pokriveno na laganoj
vatri. Kad meso gotovo omekša, dodajte oljušteni krompir isečen na
kockice i kuvajte još oko 15 minuta. Pred kraj kuvanja umešajte vino,
200 mililitara vruće vode i još kratko prokuvajte. Teleći paprikaš
poslužite posut naseckanim peršunom.
Pokreće Blogger.
petak, 28. ožujka 2014.
teleci paprikas
by Nature |  at 07:11
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: