Pokreće Blogger.

nedjelja, 13. travnja 2014.

8 savjeta za rad u kuhinji

by Unknown  |  at  12:13

1) KAKO DA RAZDVOJITE ŽUMANCE OD BELANCA
 
Umesto na podu, jaje može svaki put da završi u činiji i to podeljeno na savršene delove. Sve što vam je potrebno za razdvajanje žumanca od belanca su dva tanjira i prazna plastična flaša. U jednom tanjiru razbijte jaje, privucite uz žumance otvor flaše i ono će se za nekoliko sekundi naći u njoj. Ostaje vam samo da žumance stavite u drugi tanjir.
 
2) KAKO DA JAGODE NAPUNITE KREMOM ILI ŠLAGOM
 
Jagode su još ukusnije ako u njih stavite neki sladak dodatak, poput krema ili šlaga. Provucite slamčicu od vrha do kraja jagode.  Tako ćete napraviti odličan deo za punjenje.
 
3) KAKO DA PROVERITE DA LI JE AVOKADO SVEŽ
Da vas u kuhinji posle povratka iz kupovine ne bi dočekalo neprijatno iznenađenje, svežinu namirnica možete da proverite brzo i lako. Kada birate avokado, samo sklonite njegovu peteljku, ako je površina ispod nje žuta ili zelena, avokado je svež. Ako je ispod nje braon masa, pronađite svežiji i zreliji avokado.
 
4) KAKO DA SE IZBORITE SA GLAVICOM KUPUSA
 
U kupus salati mnogi uživaju, ali kako doći do onih uksunih i sitnih komadića? Glavicu kupusa "bacite" na površinu stola i njen koren će se lako odvojiti od ostatka povrća. Sečenje će nakon toga biti daleko jednostavnije.
 
5) LUK BEZ SUZA?  DA, MOGUĆE JE
 

  • Male trikove u kuhinji pogledajte ovde.
Luk možete da isečete, a da ne zaplačete. Dovoljno je samo da seckanje luka bude u činiji sa vodom.
 
6) KAKO DA BRZO RASHLADITE VINO
 
Ako imate samo 10 minuta da rashladite omiljeno piće, učinite to uz pomoć smese vode, leda i soli.
 
7) KAKO DA SLADOLED U FRIŽIDERU UVEK BUDE MEKAN
 
Vaša omiljena poslastica može da bude rashlađena  i mekana u isto vreme. Sladoled samo treba da u frižideru držite u plastičnoj kesi.
 
8) KAKO DA SE KLJUČALA VODA NE IZLIJE IZ ŠERPE
 
Ma koliko da se trudite, uvek zakasnite da šerpu sa ključalom vodom na vreme pomerite sa šporeta. Najbolja štoperica je varjača koju samo treba da stavite preko šerpe.
 

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.