1) KAKO DA RAZDVOJITE ŽUMANCE OD BELANCA
Umesto na podu, jaje može svaki put da završi u činiji i to podeljeno na
savršene delove. Sve što vam je potrebno za razdvajanje žumanca od
belanca su dva tanjira i prazna plastična flaša. U jednom tanjiru
razbijte jaje, privucite uz žumance otvor flaše i ono će se za nekoliko
sekundi naći u njoj. Ostaje vam samo da žumance stavite u drugi tanjir.
2) KAKO DA JAGODE NAPUNITE KREMOM ILI ŠLAGOM
Jagode su još ukusnije ako u njih stavite neki sladak dodatak, poput
krema ili šlaga. Provucite slamčicu od vrha do kraja jagode. Tako ćete
napraviti odličan deo za punjenje.
3) KAKO DA PROVERITE DA LI JE AVOKADO SVEŽ
Da
vas u kuhinji posle povratka iz kupovine ne bi dočekalo neprijatno
iznenađenje, svežinu namirnica možete da proverite brzo i lako. Kada
birate avokado, samo sklonite njegovu peteljku, ako je površina ispod
nje žuta ili zelena, avokado je svež. Ako je ispod nje braon masa,
pronađite svežiji i zreliji avokado.
4) KAKO DA SE IZBORITE SA GLAVICOM KUPUSA
U kupus salati mnogi uživaju, ali kako doći do onih uksunih i sitnih
komadića? Glavicu kupusa "bacite" na površinu stola i njen koren će se
lako odvojiti od ostatka povrća. Sečenje će nakon toga biti daleko
jednostavnije.
5) LUK BEZ SUZA? DA, MOGUĆE JE
- Male trikove u kuhinji pogledajte ovde.
6) KAKO DA BRZO RASHLADITE VINO
Ako imate samo 10 minuta da rashladite omiljeno piće, učinite to uz pomoć smese vode, leda i soli.
7) KAKO DA SLADOLED U FRIŽIDERU UVEK BUDE MEKAN
Vaša omiljena poslastica može da bude rashlađena i mekana u isto vreme. Sladoled samo treba da u frižideru držite u plastičnoj kesi.
8) KAKO DA SE KLJUČALA VODA NE IZLIJE IZ ŠERPE
Ma koliko da se trudite, uvek zakasnite da šerpu sa ključalom vodom na vreme pomerite sa šporeta. Najbolja štoperica je varjača koju samo treba da stavite preko šerpe.
0 komentari: