
POTREBNO JE
1 pakovanje kora za rozen tortu,1 l mleka, 3 kesice pudinga od vanile,
250 g margarina, 15 kašika šećera, 200 g šećera u prahu, 500 g šlaga,
3,5 dl kisele vode, 1 kisela pavlaka, 100 g bele mlečne čokolade.
PRIPREMA
U litar mleka skuvajte 15 kašika šećera i tri pudinga od vanile i
ostavite da se dobro ohladi. Umutite margarin i šećer u prahu u jednoj
posudi, a u drugoj 300 g šlaga sa dva dl hladne kisele vode. U ohlađeni
puding dodajte umućen margarin i izmešajte. Zatim dodajte umućen šlag
mešajući varjačom, onda pavlaku i na kraju izrendajte belu čokoladu.
Filujte korice i ukrasite sa umućenih 200 g šlaga i 1,5 dl hladne kisele
vode. Ostavite da se torta dobro ohladi u frižideru, jer je potrebno da
kore omekšaju od fila, a potom je isecite na parčad i poslužite.
Pokreće Blogger.
petak, 18. travnja 2014.
Bijela torta
by Unknown |  at 00:16
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: