Pokreće Blogger.

srijeda, 2. travnja 2014.

Jagnjece cufte

by Unknown  |  at  23:12



POTREBNO
400 g nemasne mlevene jagnjetine, 1 puna kašičica garam masale, maslinovo ulje, 1 prstohvat šafrana, ½ -1 sveža crvena čili-paprika, 2 mlada luka, ½ veze svežeg korijandera, 2 čena belog luka, konzerva od 400 g slanutka, 350 g pasate od paradajza
 
PRIPREMA
Zagrejati vodu do ključanja. Veliki tiganj, srednje jaka vatra. Velik lonac s poklopcem, srednje jaka vatra.

Mleveno meso stavite u posudu, pomešajte ga sa solju, biberom i garam masalom. Razdelite ga na 4 dela, pa od svakog dela mokrim rukama oblikujte 4 ćufte, odmah ih stavite u tiganj s 1 kašikom maslinovog ulja. Neprekidno ih okrećite dok se sa svih strana ravnomerno ne ispeku. Šafran stavite u šoljicu, prelijte ga ključalom vodom i ostavite da se natapa. Sitno isecite čili-papriku, očišćeni mladi luk i stabljike korijandera (listove sačuvajte), stavite ih u veliki lonac s 1 kašikom maslinovog ulja, izgnječite i neoljušteni režanj belog luka. Sve dinstajte 40 sekundi, dodajte šafran i vodu u kojoj se natapao, proceđeni slanutak i pasatu, lonac poklopite, pričekajte da sve zakuva. Sos po potrebi malo razredite kojom kapljicom vode, pa ga ulijte u tiganj s ćuftama.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.