POTREBNO
400 g nemasne mlevene jagnjetine, 1 puna kašičica garam masale,
maslinovo ulje, 1 prstohvat šafrana, ½ -1 sveža crvena čili-paprika, 2
mlada luka, ½ veze svežeg korijandera, 2 čena belog luka, konzerva od
400 g slanutka, 350 g pasate od paradajza
PRIPREMA
Zagrejati vodu do ključanja. Veliki tiganj, srednje jaka vatra. Velik lonac s poklopcem, srednje jaka vatra.
Mleveno meso stavite u posudu, pomešajte ga sa solju, biberom i garam
masalom. Razdelite ga na 4 dela, pa od svakog dela mokrim rukama
oblikujte 4 ćufte, odmah ih stavite u tiganj s 1 kašikom maslinovog
ulja. Neprekidno ih okrećite dok se sa svih strana ravnomerno ne ispeku.
Šafran stavite u šoljicu, prelijte ga ključalom vodom i ostavite da se
natapa. Sitno isecite čili-papriku, očišćeni mladi luk i stabljike
korijandera (listove sačuvajte), stavite ih u veliki lonac s 1 kašikom
maslinovog ulja, izgnječite i neoljušteni režanj belog luka. Sve
dinstajte 40 sekundi, dodajte šafran i vodu u kojoj se natapao,
proceđeni slanutak i pasatu, lonac poklopite, pričekajte da sve zakuva.
Sos po potrebi malo razredite kojom kapljicom vode, pa ga ulijte u
tiganj s ćuftama.
Pokreće Blogger.
srijeda, 2. travnja 2014.
Jagnjece cufte
by Unknown |  at 23:12
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: