KOLAČ SA DUPLOM ČOKOLADOM
POTREBNO JE
pola šolje putera na dobnoj temperaturi, 1 i 1/3 šolje poluslatke
čokolade, dva jajeta, šolja šećera, kašika ekstrakta vanile, pola šolje
brašna, dve kašike neslađenog kakao putera, šolja seckanih oraha
PRIPREMA
Ovaj desert koji se priprema brzo i lako postaje još interesantniji kada
na njega dodamo bobičasto voće i krem od čokolade. Iz datih mera
dobićete 24 kolača, za pripremu je potrebno 25 minuta, a za pečenje pola
sata.
Stavite papir za pečenje u standardan pleh od rerne, a rernu zagrejte na
180 stepeni. Za to vreme u činiji istopite puter i ¾ šolje čokolade, pa
ostavite da se ohladi. Polako mutite dva jajeta, dodajući im postepeno
šećer. Kada dobijete tvrđu penastu masu dodajte jajima ekstrakt vanile i
ohlađenu mešavinu čokolade i putera. Preko smese sipajte kakao,
brašno, orahe i komade preostale čokolade, pa promešajte lagano kašikom.
Podmažite dno pleha sa malo putera i ostavite da se peče 30 minuta.
Ukoliko vam se učini da bi vrh kolača mogao da izgori pre nego što se do
kraja ispeče, prekrite ga folijom. Ohlasite kolač, pa ga isecite na 24
ukusne čokoladne koceke, koje neće izgubiti na punoći ukusa ako u
frižideru stoje danima.
Pokreće Blogger.
utorak, 1. travnja 2014.
Kolac sa duplom cokoladom
by Unknown |  at 07:15
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: