Osim što uklanjaju loš zadah, jabuke i čiste zube dok cimet osvježava dah nakon kave
Umjesto apstiniranja od jela s lukom, češnjakom i nekim vrstama sira,
zadahu se suprotstavite hranom. Pri tome su dovoljno sasvim male
količine određene namirnice, ili čak samo njihov sok.1. Limun. Uz ribu u restoranu obično se dekoraciju upotpuni s nekoliko kriški limuna. Isisajte ili barem izgrickajte jedan komadić kako bi limunov sok ublažio miris češnjaka. U drugoj prilici možete naručiti mineralnu vodu s kriškom limuna ili cuclati bombone za osvježavanje daha s okusom limuna. Limunska kiselina momentalno će neutralizirati neugodne bakterije.
2. Peršin i ostalo začinsko bilje. Nekoliko listića peršina na tjestenini u neodoljivom umaku iz kojeg se širi jedinstveni miris češnjaka, možda tamo i nisu sasvim slučajno. Grickanjem peršina ispušta se ulje kojim se osvježava dah. Jednaki učinak imaju bosiljak i ružmarin.

Loš zadah može biti krivac za loše samopouzdanje
3. Jabuke. Kao čistačice zubi i osvježivačice daha, jabuke su zaista najbolje prijateljice usne šupljine. Hrskave kruške i mrkve također su djelotvorne. Imaju visoki udio vlakana koji u kombinaciji sa slinom efektivno uklanja sve ne tako mirisne čestice.
4. Egzotični začini. Ako ste ljubitelj drugačijih okusa posegnite za začinima poput anisa, korijandera, komorača ili đumbira. Štapić cimeta čak i uništava neke štetne bakterije koje se nastanjuju u usnoj šupljini. Posebno su korisni kod osvježavanja daha kojeg ostavlja šalica kave. Ne samo da će neutralizirati miris u ustima, nego će ga i slatko zamirisati.
5. Voće i jogurt. Određena vrsta voća i nezaslađeni jogurt nisu samo efektivni kod uklanjanja lošeg daha, već ga čak mogu i spriječiti. Pola šalice jogurta smanjuje razinu hidrogen sulfida (uzrok neugodnog zadaha) u ustima.Loš zadah se liječi
0 komentari: