POTREBNO JE
ZA KORE: 15 belanaca, 21 kašika šećera, 24 kašike mlevenih oraha, 3 kašike brašna.
ZA FIL: 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 1 šoljica mleka, 1 kašika brašna,
250 g margarina, 2 dl slatke pavlake, 250 g mlevenih lešnika, 1 veća
konzerva ananasa, 1 kg višanja, 7 dl slatke pavlake za premazivanje.
PRIPREMA
Umutite pet belanaca sa sedam kašika šećera u čvrst sneg. Dodajte osam
kašika oraha i kašiku brašna i još malo mutite. Od ove smese ispeći
jednu koru. Isti postupak ponovite još dva puta. Na pari skuvajte
žumanca, šećer, mleko i brašno, pa kada se ohladi dodajte margarin i
umućenu slatku pavlaku. Ređajte koru, pa fil, oceđene višnje, pospite
lešnik, pa preko toga još malo fila. Zatim ponovo kora, fil, na kockice
iseckan ananas, ponovo lešnik, pa još malo fila, poslednja kora, pa fil,
višnje pomešane sa ananasom, lešnik i ostatak fila. Celu tortu
premažite sa slatkom pavlakom i ostavite u frižider.
Pokreće Blogger.
srijeda, 9. travnja 2014.
Moskva snit
by Unknown |  at 09:17
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: