PILEĆI PAPRIKAŠ SA KNEDLICAMA
POTREBNO
4 bataka sa karabatakom, 1 belo meso, 1 crveni luk, 2 šargarepe, 1/2
korena celera, 1 crvena paprika, 4 krompira, 1 kašika paradajz pirea,
2-3 lovorova lista, sušeni začin, 1 kašičica aleve paprika, biber,
peršun, ulje.
ZA KNEDLE: 2 jaja, 5 kašika brašna, 2 kašike griza, 1 dl vode.
PRIPREMA
Iseckajte luk na kockice i prodinstajte ga kratko na malo ulja. Dodajte
očišćene i na kolutove isečene šargarepe, celer, papriku isečenu na
kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operite meso, odvojite batke od
karabataka, belo meso isecite na četiri veća komada i sve to dodajte na
dinstano povrce. Dinstajte oko deset minuta ili dok meso malo ne
pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte
ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i sušeni začin po želji, pa
dinstajte uz povremeno mešanje oko pet minuta. Dodajte vruću vodu,
toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi. Poklopite i kuvajte dalje na
laganoj vatri. Pripremite nokle tako sto ćete viljuškom izmutiti jaja,
zatim dodajte brašno, griz i pomalo dodavajte vodu. Ostavite da odstoji
dok se paprikaš kuva. Na kraju dodajte kašiku paradajz pire i knedle
vadite kašikom i ubacujte lagano u paprikaš. Paprikaš je gotov kada
knedle fino nabubre i isplivaju na povrsinu. Na kraju možete posuti
sitno iseckanim peršunom i dodati biber po želji.
Pokreće Blogger.
četvrtak, 3. travnja 2014.
Pileci paprikas
by Unknown |  at 23:15
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: