POTREBNO JE:
200 g kornfleksa, 2 jajeta, 1 veća glavica zelene salate, 1/2 veze
rotkvica, 600 g pilećeg filea, 2 limuna, 2 avokada, 300 ml Dijamant
Classic majoneza, 1 kašika pikantnog senfa, 1 čaša kisele pavlake, 2
paradajza, 2-3 struka mladog luka, so, biber.
PRIPREMA:
Pileće belo meso operite i osušite. Svako parče potopite u umućeno jaje,
uvaljajte u kornfleks, poređajte u podmazan pleh obložen papirom za
pečenje i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni, a zatim
ostavite sa strane. Oba avokada prepolovite i uklonite im košticu.
Kašičicom izvadite pulpu jednog avokada, pomešajte je sa sokom jednog
limuna i snažno promešajte. Pulpu drugog avokada iseckajte na kriške,
prelijte sokom preostalog limuna i sačuvajte za kasnije. Pripremljeni
pire od avokada pomešajte sa Dijamant Classic majonezom, dodajte
pikantni senf i kiselu pavlaku i sve sjedinite. Salatu operite, odvojte i
prstima iscepkajte listove, pa preručite u veću posudu. Dodajte
paradajz isečen na kriške, iseckani mladi luk, ohlađenu piletinu i
kriške avokada. Posolite, dodajte pola količine pripremljenog preliva od
avokada i majoneza i promešajte, a drugu polovinu prelijte preko
salate. Do serviranja čuvajte u frižideru.
Pokreće Blogger.
subota, 12. travnja 2014.
Piletina sa paradajzom i avokadom
by Unknown |  at 02:58
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: