Pokreće Blogger.

subota, 5. travnja 2014.

Pjenasta coko torta

by Unknown  |  at  00:27




PENASTA ČOKO TORTA

POTREBNO JE
ZA KORE: 6 jaja, 6 kašika šećera, 1 kašika ulja, 1 prašak za pecivo, 6 kašika brašna, 3 kašike kakaoa.
ZA FIL: 2 pudinga od čokolade, 1 l mleka, 250 g šećera, 200 g kokosovog brašna, 2 kesice želatina, 3 dl slatke pavlake, 3 dl čokoladnog mleka za natapanje kora, 1 šlag, 50 g rendane čokolade.

PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte ostale sastojke i ispecite koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. U mleku skuvajte oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom. Dok je smesa vruća, dodajte želatin i dobro promešajte. Ostavite fil da se ohladi, pa dodajte penasto umućenu slatku pavlaku. Koru presecite na dva dela i svaku natopite čokoladnim mlekom i filujte. Odozgo stavite šlag i pospite rendanom čokoladom.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.