POMORANDŽA TORTA
POTREBNO JE
ZA KORU šolja ulja, šolja kisele vode, 400 g brašna, prašak za pecivo,
100 g šećera ZA FIL 4–5 pomorandži, 0,5 l vode, 350 g šećera, 2 pudinga
od vanile, 4 kašike gustina, ekstrakt pomorandže, margarin
PRIPREMA
Od svih sastojaka potrebnih za koru umutite mekano testo. Od te mase na
prevrnutom plehu ispecite četiri kore. Oljuštite četiri-pet pomorandži,
obarite ih u 500 ml vode, sačekajte da se ohladi i sitno iseckajte. U
vodu u kojoj su se kuvale pomorandže skuvajte dva pudinga od vanile sa
350 g šećera i četiri kašike gustina. Kada se fil ohladi, u njega
umešajte jedan umućeni margarin i malo ekstrakta pomorandže. Sve fino
sjedinite i nafilujte kore.
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: