POTREBNO JE
1,2 l gustog soka od jagode, 3 kesice pudinga od jagode, 1 kg posnog
mlevenog keksa, 250 g margarina, 150 g šećera u prahu, 300 g zamrznutih
jagoda, 3 kesice pudinga od karamele, 1 l vode, 2 kesice biljnog šlaga
PRIPREMA
U 800 ml gustog soka od jagode skuvajte puding i ohladite ga. Margarin
umutite sa šećerom u prahu, polovinu sjedinite s pudingom i u to
umešajte oceđene i usitnjene jagode.
Puding od karamele skuvajte s vodom i, kada se ohladi, umešajte preostali umućen maslac.
Keks natopite preostalim sokom. U kalup za tortu stavite red natopljenog
keksa, preko nanesite fil s jagodama i stavite da se malo stegne.
Potom preko fila nanesite drugi sloj keksa i sve premažite filom od
karamela. Pre služenja, kada se torta dobro stegne, skinite obruč kalupa
i celu tortu premažite umućenim šlagom u koji ste dodali malo soka od
jagoda.
Pokreće Blogger.
četvrtak, 3. travnja 2014.
Posna vocna torta
by Unknown |  at 23:17
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: