POVRĆE S KOBASICAMA
POTREBNO JE
struk mladog luka, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 200 g krompira, 2
kašike maslinovog ulja, šoljica soka od paradajza, šoljica kečapa od
karija, kašičica majčine dušice, 2 čena belog luka, kašičica majorana,
po jedan par 3–4 vrste kobasica, 250 ml bujona od mesa, konzerva crvenog
pasulja, so, sveže mleveni biber, malo suvog biljnog začina, prstohvat
šećera, nekoliko kapi tabaska
PRIPREMA
Sve povrće operite i očistite, pa papriku i krompir narežite na kockice,
a mladi luk na kolutiće. U vatrostalnu posudu ulijte maslinovo ulje i
zagrejte ga jedan minut u mikrotalasnoj na najjačoj temperaturi. Ubacite
potom povrće, sok od paradajza, kečap od karija, majčinu dušicu,
majoran i zgnječeni beli luk. Kobasice narežite na kolutiće, dodajte ih
povrću i sve nalijte bujonom/ supom. Poklopite posudu i kuvajte 12–14
minuta malo jačoj temperaturi. Dodajte zatim pasulj, ubacite sve začine,
šećer i tabasko, poklopite i kuvajte još pet minuta na istoj
temperaturi.
Pokreće Blogger.
utorak, 1. travnja 2014.
Povrce sa kobasicama
by Unknown |  at 07:22
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: