Pokreće Blogger.

nedjelja, 6. travnja 2014.

Ruske kape

by Unknown  |  at  04:25




POTREBNO JE:
ZA KORU: jajeta, 200 g šećera, 1 dl ulja, 1 dl vruće vode, 250 g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 ½ kašike kakaoa
ZA FIL: 1 puding od vanile, 350 ml mleka, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 200 g maslaca, 100 g kokosovog brašna
ZA GLAZURU: 100 g čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja

PRIPREMA:
Odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu i dobro promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu od jaja i šećera i mešajte dok se ne sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte kakao. Ispecite dve kore, svaku posebno, u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz obe kore izrežite krugove, pa pripremite fil. Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mleka, pa ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte umućeni maslac, pa sve dobro umutite mikserom. Na tamni krug od kore stavite kašiku fila, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako dobijenu “torticu” premažite kremom sa svih strana i uvaljajte u kokosovo brašno. Za glazuru otopite na pari čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Pomoću kašičice vrh svake “tortice” pažljivo premažite glazurom i stavite u frižider na sat-dva pre posluživanja.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.