POTREBNO JE:
ZA KORU: jajeta, 200 g šećera, 1 dl ulja, 1 dl vruće vode, 250 g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 ½ kašike kakaoa
ZA FIL: 1 puding od vanile, 350 ml mleka, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 200 g maslaca, 100 g kokosovog brašna
ZA GLAZURU: 100 g čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja
PRIPREMA:
Odvojite žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne
postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu i dobro promešajte. Brašno
pomešajte sa praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu od jaja i šećera i
mešajte dok se ne sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite
na dva dela, pa u jedan deo dodajte kakao. Ispecite dve kore, svaku
posebno, u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta. Manjim
okruglim kalupom ili čašom iz obe kore izrežite krugove, pa pripremite
fil. Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo
mleka, pa ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu
dodajte umućeni maslac, pa sve dobro umutite mikserom. Na tamni krug od
kore stavite kašiku fila, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako
dobijenu “torticu” premažite kremom sa svih strana i uvaljajte u
kokosovo brašno. Za glazuru otopite na pari čokoladu uz dodatak ulja i
pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Pomoću kašičice vrh
svake “tortice” pažljivo premažite glazurom i stavite u frižider na
sat-dva pre posluživanja.
Pokreće Blogger.
nedjelja, 6. travnja 2014.
Ruske kape
by Unknown |  at 04:25
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: