OTREBNO JE:
ZA KORU:
6 jaja, 120 g čokolade, 100 g šećera u prahu, 60 g kristal šećera, 120 g maslaca, 150 g brašna.
ZA FIL:
350 g marmelade od marelice, 1 kašika ekstrakta ruma, 2 kašike vode.
ZA SIRUP:
100 g šećera, 100 ml vode, 1 kašika ekstrakta ruma.
ZA GLAZURU:
300 g čokolade, 200 ml slatke pavlake.
PRIPREMA:
Na pari rastopite čokoladu. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu i
dodajte u rastopljenu čokoladu. Zatim, dodajte jedno po jedno žumance
neprekidno mešajući. Od belanaca ulupajte čvrst sneg i postepeno
dodavajte kristal šećer. Nakon toga, sneg od belanaca i brašno pažljivo
umešajte u smesu sa žumancima da se lepo ujednači. Smesu izručite u
nauljen, i brašnom posut, kalup za tortu. Stavite u rernu zagrejanu na
180 stepeni i ispeći. Kada se kora ohladi prepoloviti je popreko nožem
ili koncem. Sirup skuvati od šećera i vode. Skloniti sa vatre i dodati
ekstrakt ruma, pa poprskajte obe kore. Pomešajte marmeladu sa vodom i
zagrejte na tihoj vatri. Ostavite da se prohladi, a onda dodajte rum.
Dobijenom smesom premažite prvu koru, stavite drugu koru i zatim celu
tortu premažite odozgo i sa strane. Na pari otopite izlomljenu čokoladu.
Slatku pavlaku stavite da se zagreje do vrenja, pa je onda dodajte
otopljenoj čokoladi i sve dobro izmešajte. Pripremljenom glazurom
prelijte celu tortu.
Pokreće Blogger.
četvrtak, 10. travnja 2014.
Saher torta
by Unknown |  at 22:50
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: