Pokreće Blogger.

utorak, 1. travnja 2014.

Slozenac sa tikvicama

by Unknown  |  at  07:20


 

SLOŽENAC SA TIKVICAMA



POTREBNO JE

40 g maslaca, 2 glavice crnog luka, 300 g malih tikvica, mala glavica kelja, 1,5 dl vode, 250 g paradajza, 2 kašičice soli, 2 suvog biljnog začina, kašičica origana, biber, kašičica karija, 50 g rendanog parmezana
PRIPREMA
U vartostalnoj posudi zagrejte maslac 1–2 minuta na najjačoj temperaturi, pa na njemu minut-dva dinstajte usitnjeni crni luk. Tikvice operite i narežite na tanke kolutove, a oprani i oceđeni kelj na rezance, dodajte ih luku i na najjačoj vatri kuvajte 8–10 minuta. Potom dodajte paradajz narezan na osmine, posolite i začinite. Pre služenja jelo pospite parmezanom. 

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.