STRAĆATELINA
POTREBNO
ZA KORU: 3 jajeta, 60 g šećera, 60 g brašna tipa 400, pola kesice praška za pecivo, 20 g kakaoa.
ZA FIL: 2 kesice želatina, 10 kašika vode, 500 ml slatke pavlake, 2
kesice vanilin šećera, 2 kesice šlag-fiksa, 500 ml jogurta, 200 g
čokolade.
ZA GLAZURU: kašika maslaca, 2 kašike vode, 2 kašike kakaoa, 70 g šećera u prahu.
PRIPREMA
Žumanca i šećer umutite, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i
kakaoom. Belanca umutite u čvrst sneg, pa umešajte u smesu od žumanaca.
Preručite u podmazan pleh i pecite 10 minuta na 180 stepeni. Koru
ostavite da se ohladi. Za krem prvo potopite želatin u vodu i ostavite
da nabubri. Slatku pavlaku umutite s vanilin šećerom i šlag-fiksom.
Nabubreli želatin otopite i umešajte jogurt i rendanu čokoladu. Smesu
izlijte na koru oko koje je obruč od kalupa i ostavite da se stegne u
hladnjaku. Za glazuru zagrejte maslac s dve kašike vode, kad provri,
skinite s vatre i dodajte kakao i šećer. Mešajte da smesa postane
glatka, ostavite da se ohladi i prelijte preko torte.
Pokreće Blogger.
četvrtak, 3. travnja 2014.
Stracatelina
by Unknown |  at 01:27
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: