POTREBNO JE
ZA KORE: 20 belanaca, 600 g šećera, 2 kašike sirćeta, 300 g seckanih oraha, 6 kašika mlevenog keksa.
ZA PRVI FIL: 2 pudinga od vanile, 3 dl vode, 100 g šećera, kesica šlaga, 250 g margarina, 200 g prženog mlevenog lešnika.
ZA DRUGI FIL: 400 g mlevenih oraha, 50 ml mleka, 150 g šećera, kora od jednog limuna, 250 g margarina, 4 belanca.
ZA TREĆI FIL: 20 žumanaca, 400 g šećera, 200 g čokolade, 2 dl hladne vode, 250 g margarina, 100 g prženog mlevenog lešnika.
ZA ČETVRTI FIL: 300 g mlevenog keksa, 50 ml mleka, 200 g
šećera, 4 žumanca, kesica šlaga, 250 g margarina, 100 g mlevenih oraha,
100 g seckanih oraha, 200 g suvog grožđa, 100 g seckane čokolade.
ZA GLAZURU: 100 g čokolade, 30 g margarina, 2 kašike ulja, 1 jaje
PRIPREMA
Lupajte belanca sa šećerom, dodajte sirće i kada se napravi čvrst sneg,
polako umešajte orahe i keks. Od ove mase pecite dve kore na 180 stepeni
oko 40 minuta. Za prvi fil skuvajte puding s vodom i šećerom, pa u
ohlađeno dodajte prah za šlag i umućen margarin. Na kraju polako
umešajte polovinu mlevenih lešnika. Ovim filom nafilujte prvu koru, pa
preko njega pospite drugom polovinom lešnika.
Za drugi fil poparite orahe i šećer vrelim mlekom i
dodajte nastruganu koru limuna. U hladan fil dodajte umućeni margarin i
na kraju šne od belanaca. Ovaj fil premažite preko prvog fila, pa
stavite drugu koru.
Treći fil skuvajte od žumanaca, šećera i vode, pa u
ohlađen žuti fil dodajte otopljenu čokoladu i umućeni margarin. Filujte
drugu koru i pospite prženim lešnikom.
Za četvrti fil nakvasite keks mlakim mlekom, a žumanca umutite sa
šećerom. Sjedinite dve mase, dodajte šlag u prahu, umućeni margarin.
Kada fil postane penast, dodajte orahe, suvo grožđe i seckanu čokoladu.
Fil stavite na prethodni. Kada se torta dobro ohladi i stegne, prelijte
je glazurom od čokolade.
Pokreće Blogger.
nedjelja, 6. travnja 2014.
Torta divlja ruza
by Unknown |  at 23:19
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: