Pokreće Blogger.

utorak, 8. travnja 2014.

Torta sa ananasom i bananom

by Unknown  |  at  08:48




POTREBNO JE: 
ZA KORE: 9 belanaca, 9 kašika šećera, 3 žumanceta, 6 kašika brašna, 6 kašika griza, 1,5 dl soka od ananasa za natapanje. ZA 1. FIL: 2,5 dl vode, 2,5 dl soka od ananasa, 4 kašike šećera, 2 pudinga od vanile, 2 šlaga, 1 manja konzerva ananasa. ZA 2. FIL: 0,5 dl mleka, 4 kašike šećera, 6 žumanaca, 1 i po puding od vanile, 150 g margarina, 150 g šećera u prahu, 4 veće banane.

PRIPREMA:
Ispecite koru od tri belanceta, tri kašike šećera, žumanceta, dve kašike brašna i dve kašike griza. Potrebne su tri takve kore. Ispečene kore natopite sokom od ananasa. Vodu i sok stavite u šerpu zajedno sa šećerom i pustite da prokuva. Ukuvajte puding razmućen sa malo vode. Kada se fil prohladi sastavite sa prethodno umućena dva šlaga. Na kraju dodajte kockice ananasa i dobro izmešajte. Fil podelite na tri dela. Za drugi fil stavite mleko i šećer da prokuva.
 
Žumanca umutite ručno i dodajte u puding, koji ste prethodno razmutili sa malo vode, pa sve ukuvajte u mleko. Ostavite puding da se malo prohladi, pa ga sastavite sa umućenim margarinom i šećerom u prahu. I ovaj fil podelite na tri dela. Ređajte koru, prvi fil, drugi fil, banane isečene na kolutiće, pa sve ponovite dok ne utrošite materijal. Na poslednju koru ne morate stavljati banana. Celu tortu ukrasite slatkom pavlakom ili šlagom.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.