POTREBNO JE:
ZA KORE: 9 belanaca, 9 kašika šećera, 3 žumanceta, 6 kašika brašna, 6
kašika griza, 1,5 dl soka od ananasa za natapanje. ZA 1. FIL: 2,5 dl
vode, 2,5 dl soka od ananasa, 4 kašike šećera, 2 pudinga od vanile, 2
šlaga, 1 manja konzerva ananasa. ZA 2. FIL: 0,5 dl mleka, 4 kašike
šećera, 6 žumanaca, 1 i po puding od vanile, 150 g margarina, 150 g
šećera u prahu, 4 veće banane.
PRIPREMA:
Ispecite koru od tri belanceta, tri kašike šećera, žumanceta, dve kašike
brašna i dve kašike griza. Potrebne su tri takve kore. Ispečene kore
natopite sokom od ananasa. Vodu i sok stavite u šerpu zajedno sa šećerom
i pustite da prokuva. Ukuvajte puding razmućen sa malo vode. Kada se
fil prohladi sastavite sa prethodno umućena dva šlaga. Na kraju dodajte
kockice ananasa i dobro izmešajte. Fil podelite na tri dela. Za drugi
fil stavite mleko i šećer da prokuva.
Žumanca umutite ručno i dodajte u puding, koji ste prethodno razmutili
sa malo vode, pa sve ukuvajte u mleko. Ostavite puding da se malo
prohladi, pa ga sastavite sa umućenim margarinom i šećerom u prahu. I
ovaj fil podelite na tri dela. Ređajte koru, prvi fil, drugi fil, banane
isečene na kolutiće, pa sve ponovite dok ne utrošite materijal. Na
poslednju koru ne morate stavljati banana. Celu tortu ukrasite slatkom
pavlakom ili šlagom.
Pokreće Blogger.
utorak, 8. travnja 2014.
Torta sa ananasom i bananom
by Unknown |  at 08:48
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: