POTREBNO
ZA KORU: 3 jaja, 150 g čokolade, 60 g maslaca, 4 kašike šećera, 1 kašika
brašna. ZA FILOVE: 500 g maskarpone sira, 2 kašike šećera, 5 dl slatke
pavlake, 100 g tamne čokolade, 100 g mlečne čokolade, 100 g bele
čokolade, 1/2 kesice vanilin šećera.
PRIPREMA
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Izmiksajte žumanca i šećer, pa u to
umešajte rastopljenu čokoladu i brašno. Na kraju lagano dodajte sneg od
belanaca. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu prečnika 24 cm.
Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa belom kada se rastopi
dodajte i vanilin šećer i mešajte neko vreme. Umutite maskarpone i
šećer, pa u to umešajte i umućenu slatku pavlaku. Podelite smesu na tri
dela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu, u drugi rastopljenu mlečnu, a
u treći rastopljenu belu čokoladu. Premažite preko kore prvo tamni, pa
mlečni i na kraju beli fil.
Pokreće Blogger.
subota, 5. travnja 2014.
Torta sa cokoladom i sirom
by Unknown |  at 04:45
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: