TORTA ŠUMSKO VOĆE
POTREBNO JE
6 jaja, 250 g šećera, 100 g kisele pavlake, 2 kašike ulja, 250 g brašna,
1 prašak za pecivo, 100 g mlevenih oraha, 1 kašika ruma.
ZA FIL: 800 g + 8 kašika mleka, 8 kašika šećera, 2 pudinga od jagode,
250 g margarina, 50 g šećera u prahu, 20 kapi ekstrata jagode, 800 g
šumskog voća.
PRIPREMA
Belanca umutite u čvrst sneg. U drugoj činiji umutite žumanca sa
šećerom, pa dodajte pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo, orahe i rum
i sve dobro umutite mikserom, pa lagano sa varjačom umešajte belanca.
Koru pecite na papiru za pečenje u četvrtastom plehu na 190 stepeni oko
20 minuta. Ohlađenu koru zatim isecite na tri dela. Za fil skuvajte
mleko, pa u njega ukuvajte puding od jagode koji ste prethodno razmutili
sa osam kašika mleka i isto toliko kašika šećera. Ohladite puding, pa u
njega dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu i ekstratom jagode.
Zatim dodajte šumsko voće. Filujte kore i celu tortu, pa ostavite da
prenoći i sutradan ukrasite po želji.
Pokreće Blogger.
srijeda, 2. travnja 2014.
Torta sumsko voce
by Unknown |  at 04:27
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: