Pokreće Blogger.

srijeda, 2. travnja 2014.

Torta sumsko voce

by Unknown  |  at  04:27




TORTA ŠUMSKO VOĆE

POTREBNO JE
6 jaja, 250 g šećera, 100 g kisele pavlake, 2 kašike ulja, 250 g brašna, 1 prašak za pecivo, 100 g mlevenih oraha, 1 kašika ruma.
ZA FIL: 800 g + 8 kašika mleka, 8 kašika šećera, 2 pudinga od jagode, 250 g margarina, 50 g šećera u prahu, 20 kapi ekstrata jagode, 800 g šumskog voća.

PRIPREMA
Belanca umutite u čvrst sneg. U drugoj činiji umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte pavlaku, ulje, brašno, prašak za pecivo, orahe i rum i sve dobro umutite mikserom, pa lagano sa varjačom umešajte belanca. Koru pecite na papiru za pečenje u četvrtastom plehu na 190 stepeni oko 20 minuta. Ohlađenu koru zatim isecite na tri dela. Za fil skuvajte mleko, pa u njega ukuvajte puding od jagode koji ste prethodno razmutili sa osam kašika mleka i isto toliko kašika šećera. Ohladite puding, pa u njega dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu i ekstratom jagode. Zatim dodajte šumsko voće. Filujte kore i celu tortu, pa ostavite da prenoći i sutradan ukrasite po želji.

0 komentari:

Proudly Powered by Blogger.