
POTREBNO JE: 1 jagnjeća plećka, 1 kg krompira, 3 limuna, 2 kašike
začina, 1 kašičica ruzmarina, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, 2 dl
ulja.
PRIPREMA
Za pripremu začinjene jagnjeće plećke prvo napravite marinadu. Za
marinadu operite i izrendajte koru limuna i zatim iscedite sok. Dodajte
začin, biber i decilitar ulja pa sve dobro promešajte. Iskostite
jagnjeću plećku, pa je zasecite nožem tako da dobijete ravnu površinu.
Meso posolite i prelijte marinadom, a zatim uvijte u rolat i zavežite
kuhinjskim koncem. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite pripremljenu
plećku u vatrostalnu činiju u koju ste nasuli preostalo ulje i 200 ml
vode, pa stavite u rernu da se peče. Dok se meso peče pripremite
krompir, oljuštite ga i isecite na kocke. Ruzmarin usitnite, pa pospite
po krompiru, začinite sa začinom i prelijte sa malo ulja, pa sve
promešajte. Meso izvadite iz rerne posle sat vremena pečenja, okrenite
ga i dodajte pripremljeni krompir, pa vratite u rernu da se peče još 40
minuta. Gotovo meso isecite na parčad debljine dva centimetra i
poslužite toplo sa krompirom i umakom od pečenja.
Pokreće Blogger.
nedjelja, 6. travnja 2014.
Zacinjena jagnjeca plecka
by Unknown |  at 07:35
Popular Posts
Proudly Powered by Blogger.
0 komentari: